Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα εκτυλίχθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Καίτης Νικολοπούλου «Καλό μας Ταξίδι, Πρίγκιπα» στον Πειραιά.
Η αίθουσα του International Action Art, του Ομίλου Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων γέμισε από νωρίς το απόγευμα από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και από απλούς πολίτες που θέλησαν να συγχαρούν την συγγραφέα για το νέο της εγχείρημα.
Την παρουσίαση άνοιξε με την μελωδική της φωνή η τραγουδίστρια Πένυ Ξενάκη.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο πρ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ – συγγραφέας και δικηγόρος Σέφης Αναστασάκος όπου εξήρε την πένα της συγγραφέως, υπογγραμίζοντας : «Το βιβλίο της Κ. Νικολοπούλου, στοχεύει να προβληματίσει το σύγχρονο άνθρωπο σε αρχές και αξίες που βάλλονται από τον αμοραλισμό της εποχής μας. Διαβάζεται και θα διαβάζεται για πολλά χρόνια ακόμα».

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι ηθοποιοί Παρουσίαση του βιβλίου “Καλό μας Ταξίδι,Πρίγκιπα”. Στον ρόλο του Ιάσoνα ήταν ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Λοϊζίδης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκε και video με φωτογραφικό υλικό από τα μαγικά «ταξίδια» του Πρίγκιπα.

Η Καίτη Νικολοπούλου, φανερά συγκινημένη, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και αναφερόμενη στο νέο βιβλίο της μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι : «αποτελεί το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας με θέμα την παγκοσμιοποίηση. Το αμέσως προηγούμενο, η «Ατλαντίδα», είναι το πρώτο μέρος και αναφέρεται στον ρόλο που παίζει προς τον σκοπό αυτό η επιστήμη, η τεχνολογία όταν τη χρησιμοποιούμε από τη λάθος πλευρά. Με τον «Πρίγκιπα» διαπραγματεύομαι τον ρόλο που παίζουν οι θρησκείες στην υπόθεση που λέγεται «Πανγαία», καθώς και τη δύναμη του έρωτα όταν γίνεται αγάπη. Ο Ιάσων κοιτάζει στο παρελθόν για να έχει παρόν και μέλλον. Και νιώθει πως τον κοροϊδεύουν. Και θέλει να ουρλιάξει το «όχι» του. Και αντιστέκεται. Γιατί άλλο το θείο, και άλλο η εκμετάλλευσή του. Και ψάχνει τη θέωση. Κάθε φορά που ενσαρκώνεται. Τη θέωση, μαζί με την καλή του, το άλλο του μισό. Και αισιοδοξεί: «Έσθ’ ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται και ες αεί έσεται».


Δείτε φωτοφραφίες της εκδήλωσης


Η τραγουδίστρια Πένυ Ξενάκη στην εκδήλωση

Απονομή Επαίνου στη Συγγραφέα από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς & Νήσων

O K. Zαχαράκης και η συγγραφέας Κ. Νικολοπούλου στην παρουσίαση του βιβλίου “Καλό μας ταξίδι, πρίγκιπα”

Διαβάστε αφιερώματα στο τύπο

Αφιέρωμα “Πειραϊκός Ανεξάρτητος”(1)

Αφιέρωμα “Πειραϊκός Ανεξάρτητος (2)

Διαβάστε το Δελτίου Τύπου σε .pdf