Με αφορμή το νέο του παιδικό βιβλίο «…με το σφυρί, και ένα καρφί» ο Γίωργος Μ. Μαρίνος μίλησε στην τοπική εφημερίδα «Νέα Εποχή» της Αίγινας (21/12/07) για το συγγραφικό του έργο, τα παιδιά και τις απόψεις του για την ζωή.

«Κατάγομαι από τη Ζάκυνθο, αγάπησα την Αίγινα και όταν αγαπάς έναν χώρο δεν μπορεί κανένας να στον πάρει».

«…κι έλεγα στα παιδιά: η μαμά σας κάνει όλες τις δουλειές; α! να πάτε να παίτε στη μαμά σας πως είπε ο κλόουν ότι στο σπίτι του όλες τις δουλειές τις κάνει ο μπαμπάς..». Προοδευτικός, αιρετικός αθυρόστομος: «…τους τα λέω και με λένε ιδιόρρυθμο, έχουν πισίνες και ΄γω δεν έχω νερό να πλύνω τα δόντια μου, λάτρεις των πισινών τους λέω. Μου λένε: μα κάνουμε ελεημοσύνες! Ξέρεις γιατί κάνουνε ελεημοσύνες ε; είναι εγωιστές! Οι ελεημοσύνες δυναμώνουν τα χέρια…Τα παιδιά πρέπει να μάθουνε: να βιώνουνε, να καρφώνουνε, να μαγειρεύουνε, να ζυμώνουνε και όλα γι ατο κορμί τους. Όταν θα μάθουνε αυτά τα πράγματα είναι τέλειοι άνθρωποι. Και έρωτα θα κάνουν τα παιδιά μας, αυτό που θέλω είναι να έχουν την αισθητική τους να βάζουν τα όριά τους για να μην τα κοροϊδεύουν…Πιστεύω στον άνθρωπο, στην αγάπη, στον έρωτα που αναιρεί τη ματαιότητα…είμαι παντρεμένος με την όμορφη Λουίζα. Είναι 35 χρόνια μικρότερη και έχει σπουδάσει ανθρωπολόγος στη Βαρκελώνη…όταν τη ρωτάνε μα τι του βρήκες απαντάει: η μύτη του είναι που μου αρέσει!…όλη η ζωή μας είναι μια παράσταση. Έγραψα για τη Λουίζα ερωτικά ποιήματα αλλά και για τις άλλες κοπέλες εδώ στην Αίγινα…»

«…Είμαι ο πρώτος που έβρισε στα τραγούδια του, επί χούντας πήρα θέση εναντίον και το `78 εκδόθηκαν αυτά τα τραγούδια μου με τον τίτλο τα απαγορευμένα…από έναν παιδικό δίσκο που είναι τελείως λογοκριμένος και όταν ρωτάνε τι είναι τα μπιμ, τους λέω πως είναι τα μπιμ του Καράμπελα και το μπιπ της Χάιδως».

«Έρχομαι από τη χώρα του Χ.Κ. Άντερσεν και συνεχίζω. Με χαρακτήρισαν ο Έλληνας Άντερσεν… στα παιδιά δεν μιλάνε για τον θάνατο που είναι μέρος της ζωής. Ο θάνατος πάει με τη ζωή. Τον φοβόμαστε όταν έρχεται σε νέους ανθρώπους. Ακόμα και σήμερα να έλθει για μένα δε πειράζει, θα πιω τη μπύρα μου…το μόνο που ελπίζω είναι να έρθει Δευτέρα γιατί Σαββατοκύριακο κάνω ωραία πράγματα»

«…οι Έλληνες κάνουν καλαμπούρι, συνήθως βίαιο και δεν έχουν χιούμορ. Γελάμε με πράγματα που δεν θα θέλαμε να συμβούν σε μας…η σεξουαλικότητα και η θρησκεία είναι ζητήματα ελευθερίας του ατόμου και δεν πρέπει να γράφονται στις ταυτότητες: όταν μου λέγανε να βάλω θρήσκευμα του έλεγα θα βάλετε και ότι δεν είμαι π…ς; το ζήτημα είναι στη θέση παίρνεις στη ζωή στα απλά καθημερινά πράγματα, πρέπει να προβοκάρεις τους ανθρώπους…τα παιδιά είναι η Ζωή όχι η ζωή μας η Ζωή. Γι΄ αυτό θέλω να αφήσω παρακαταθήκη…»