Με μεγάλη επιτυχία οι εκδόσεις Ζαχαράκη συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για το περιβάλλον στο πλαίσιο του 380υ Φεστιβάλ Βιβλίο38Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ 007υ στο Ζάππειο.

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου οι μικροί αναγνώστες είχαν την ευκαιρία μαζί με το “Συναχωμένο Αεροπλανάκι” της Μαρίας Γεωργαλά – Καρτούδη να ευαισθητοποιηθούν για την μόλυνση του περιβάλλοντος. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι που είχε βάσει την ιστορία, τα παιδία βίωσαν την αξία της ομαδικότητας και της ευαισθησίας που πρέπει να δείξουν για ένα καλύτερο περιβάλλον. Η συγγραφέας διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου της και μιλώντας με τα παιδιά τους έδωσε το ερέθισμα να προτείνουν το δικό τους τέλος του παραμυθιού.

 

 

 

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου η Ειρήνη Κίτσιου παρουσίασε το δεύτερο βιβλίο της38Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ 060 “Εκπαιδευτής Γρύλλων”. Η συγγραφέας διάβασε αποσπάσματα των διηγημάτων της. Μίλησε για τις ιστορίες που περιέχονται και την καλή της σχέση με την μουσική. Αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια και την ζωή της στην ορεινή Κόνιτσα που την επηρέασε στην συγραφή του βιβλίου της. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν εικόνες από την φυσική ομορφία της Ηπειρώτικης γης. Στο τέλος προβλήθηκε η σύνεντευξη της Ειρήνης Κίτσιου στον Βασίλη Βασιλικό και στην εκπομπή “Άξιον Εστί” της κρατικής τηλεόρασης.