Οι Ζάνες είναι 16 βάσεις με τα χάλκινα αγάλματα του Δία στην είσοδο του σταδίου στην Αρχαία Ολυμπία. Ήταν όλοι τους έργα ξακουστών καλλιτεχνών και πληρώθηκαν με τα πρόστιμα που έδιναν οι παραβάτες αθλητές. Την εποχή εκείνη, συνηθιζόταν αντί ποινής να χαράσσονται στου Ζάννες τα ονόματα απατεώνων, των λαμογιών της εποχής, για να μην του ξεχνάει κανείς.
Οι Ζάννες είναι η ανάγκη του καθενός για δικαιοσύνη και εκτός απο το στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, είναι παντούς. Είναι το όραμα, η ίδια η ζωή, οι άνθρωποι που γελάνε, κλαίνε, ερωτεύονται, είναι αυτοί που έχουν ανθρωπιά, μπέσα, φιλότιμο, αξιοπρέπεια. Οι Ζάννες είναι τελικά η ίδια η κοινωνία, με τις αντιστάσεις της.Οι αλάθητοι κριτές των πράξεών μας που μας επαναφέρουν στην τάξη.
Οι Ζάννες είναι η συνείδησή μας που μας αναγκάζει να ζητάμε συγνώμη από τα όνειρά μας και να τα βοηθάμε να ξεκινούν την αντεπίθεσή τους.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Βιογραφικό Συγγραφέα
Ο Γιώργος Τζιας γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Γόνος εργατικής οικογένειας, μεγάλωσε στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας όπου ζει και δραστηριοποείται μέχρι σήμερα. Σπούδασε οικονομικά στη Νομική σχολή της Αθήνας και από τα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική. Στέλεχος της Αριστεράς, διετέλεσε μέλος της κεντρικής επιτροπής του Κ.Κ.Ε. και κατόπιν του Συνασπισμού. Μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1990 ήταν ο επικεφαλής της επιτροπής αθλητισμού και των δύο κομμάτων. Κατά καιρούς δούλεψε στο χώρο του αθλητισμού, ως αναπληρωτής συντονιστής διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α. στην Ε.Π.Α.Ε. και την Σούπερ Λίγκα. Αρθρογράφος με ειδίκευση στα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα του αθλητισμού διετέλεσε επίσης μέλος της οργανωτικής του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου ΑΘΗΝΑ 1997, μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας πάλης και διοικητικό μέλος αρκετών αθλητικών συλλόγων.
Λεπτομέρειες
- Αριθμός σελίδων: 240
- Διαστάσεις: 14×20,5
- Έτος Έκδοσης: 2011
- Σειρά: Ποίηση
- Τιμή: 21,00€
- ISBN: 978-960-99076-0-6