Ο Φωκίων Ορφανός μοιράζεται μαζί μας το βιβλίο του “Ταξίδι χωρίς βήματα” που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Στο προσωπικό του ιστολόγιο φιλοξενεί σχόλια και σκέψεις πάνω σε αδημοσίευτα ακόμα μικρά αποσπάσματα.

Ο Μπάμπης (ο πρωταγωνιστής μας) αποφασίζει να ταξιδέψει όσο πιο μακριά μπορεί. Στην προσπάθειά του συναντά πρόσωπα που τον «σημαδεύουν» και καταστάσεις που τον «ωριμάζουν». Όταν τελικά φτάνει στον προορισμό του ανακαλύπτει ότι τη χρονική στιγμή που ξεκίνησε το ταξίδι του, δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το πού αυτό θα τον οδηγούσε.

Ο συγγραφέας περιμένει τις δικές σας επισημάνσεις και εντυπώσεις μέσα από το ιστολόγιο step-less.blogspot.com/ Ας πάρουμε μια πρώτη γεύση. 

 

 «… Υπάρχουν – όλοι ξέρουμε – φορές στη ζωή μας που ένα πρωινό ξημερώνει διαφορετικό από κάθε προηγούμενο. Είναι ‘κείνο το πρωινό όπου τα χρονικά όρια έχουν πια εξαντληθεί κι εμείς στεκόμαστε στα σημεία – σταθμούς της ζωής μας. Τότε είναι που είτε αποφασίζουμε να ζήσουμε σύμφωνα με τα όνειρά μας είτε τα θάβουμε για πάντα βαθιά μέσα μας.

Φυσικά μπορούμε να διαλέξουμε και να κάνουμε οποιοδήποτε από τα δύο. Όμως, αν επιλέξουμε να μην κυνηγήσουμε αυτό που ονειρευόμαστε, από ‘κείνη τη μέρα και μετά όλες οι πρωινές αχτίδες του Ήλιου γίνονται θαμπές κι απ’ το φως τους πάντα κάτι λείπει. Αν δεν το καταλάβουμε και δεν ερμηνεύσουμε σωστά το σημάδι, με τον καιρό οι μέρες μας χάνουν τη λάμψη τους όλο και περισσότερο. Κι επειδή φως στη ζωή είναι τα όνειρά μας, αν πάψουμε να ονειρευόμαστε καταλήγουμε να ζούμε διαρκώς στα σκοτεινά.

Ο Μπάμπης κατάλαβε το σημάδι …»