Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-8834329

Ο Απόστολος Πλαχούρης μιλάει για το πρώτο του συγγραφικό έργο στο μηνιαίο περιοδικό για το βιβλίο Index.

«H αρχή του παραμυθιού:

Συζητώντας με νέους ανθρώπους, της γενιάς μου, ακούω συνέχεια ότι τίποτα δεν αλλάζει ότι όσο και αν προσπαθούμε, όλα είναι μάταια. Με στενοχωρεί η παραίτηση από τα πράγματα. Πιστεύω πως η ζωή μας θα βελτιωθεί, αρκεί να το πιστέψουμε. Κάθε όνειρο που πραγματοποιείται, όταν σέβεται την προσωπική ελευθερία, βοηθά κι άλλα όνειρα συναθρώπων μας να ζωντανέψουν.

Για το βιβλίο:

Η ονειροσπηλιά είναι μέσα στον καθένα. Είναι οι αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα που απαγορεύουν στους ανθρώπους να βλέπουν μακριά, είναι μισσάδειο το ποτήρι. Παρότι τελικά δεν έγινα Πιλότος, που ήταν και το όνειρό μου, να βλέπω τα πράγματα από απόσταση και να ταξιδεύω ανάμεσα στα σύννεφα, ο παππούς από την Παταγονία πραγματοποιεί το δικό του αντίστοιχο όνειρο. Αυτός είναι ο βασικός χαρακτήρας του βιβλιόυ, αυτός κουβαλά στη πλάτη του την εξέλιξη της ιστορίας.

Ο Εφιάλτης συμβολίζει την πραγματικότητα, παγερή και στεγνή από θυσίες και δάκρυα. Διοικεί έναν σκοτεινό κόσμο χωρίς όνειρα. Είναι η βία, το ένστικτο. Αχώριστη φίλη του η Απραξία, ως παραίτηση δηλαδή από τη δημιουργία, η έλλειψη πίστης που σαν μαύρο φίδι τυλίγει τη σκοτεινή σπηλιά. Ελπίδα πάντα υπάρχει. Σαν όνειρο μέσα στη σπηλιά δείχνει τον δρόμο στον Γιώργο και τον κάνει να διαφοροποιήσει τη θέση του από τα παρατημένα όνειρα. Ο Γιώργος είναι η πρωτοβουλία, η δράση που φέρνει αλλαγή. Επίσης, μεταφέρει την ιστορία σε άλλους ανθρώπους, είναι το μέλλον, η διαχρονικότητα μιας καλής πράξης που με το πέρασμα χρόνων γίνεται μύθος.

Η Ονειροσπηλιά αλλάζει μορφή στο τέλος και απο σκοτεινό αδιέξοδο γίνεται παράδεισος».


Διαβάστε το τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικου Index εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *