της Μαρίας Γεωργαλά–Καρτούδη

Το παραμύθι με τα χλoμά μάγουλα

To πιο μικρό και νιόφερτο παραμυθάκι που μόλις την προηγούμενη μέρα είχε εκδοθεί, πήγε μπουσουλώντας και μπλέχτηκε μέσα στην κάπα του Αίσωπου. Αυτός έσκυψε μεκόπο, το πήρε αγκαλιά και χάιδεψε με ανείπωτη τρυφεράδα τα σγουρά μαλλάκια του.

– Εμένα γιατί με άφησε να μπω αυτός ο χοντρός κύριος παππού; Γιατί αυτό δεν μπορεί να περάσει; Ο Αίσωπος τα έχασε. Απο τη μεγάλη του αμηχανία άρχισε να παίζει με την ακρούλα των μαλλιών του μικρού παραμυθιού.

Προσπαθούσε να θυμηθεί τι ήταν αυτό, που εμποδίζει το παραμύθι – που δεν είχε γραφτεί ακόμη δε βιβλίο – να μπει στη χώρα…

Σε εικονογράφηση της Βασιλικής Μπλούκου

 

Βιογραφικό

maria1Η Μαρία Γεωργαλά–Καρτούδη γεννήθηκε στη Βουλιαγμένη Αττικής. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Πειραιά και Δημοσιογραφία. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Παρίσι στον τομέα της Επικοινωνίας και Πληροφορίας. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και έχουν δημοσιευτεί άρθρα της σε εφημερίδες και περιοδικά. Παράλληλα έχει εργαστεί ως καθηγήτρια στα ΤΕΙ Πειραιά και ως υπεύθυνη εκπαίδευσης σε Ιδιωτικά Κολέγια.Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο χώρο την Τηλεπικοινωνιών και δραστηριοποιείται στη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας Ενηλίκων και Ανηλίκων. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Από τις εκδόσεις μας κυκλοφόρησε και το πρώτο της παραμύθι «Το συναχωμένο αεροπλανάκι», που ήταν υποψήφιο για Βραβείο Παιδικού Εικονογραφημένου από το Περιοδικό Διαβάζω το 2009.

Πληροφορίες

Συγγραφέας: Μαρία Γεωργαλά–Καρτούδη
Εικονογράφηση: Βασιλική Μπλούκου
Σειρά: Παιδικά Βιβλία
Αριθμός Σελίδων: 61
Διαστάσεις: 14×20,5
Έτος Έκδοσης: 2010
ISBN: 978-960-6819-33-9

 

Ενδεικτικά σημεία πωλήσης

Σε όλα τα βιβλιοπωλεία κατόπιν παραγγελίας