Εις τας αυλάς

Μαρία Καρέλα

Εις τας αυλάς

Κατακαλόκαιρο, χρόνια πριν, ένα σωρό μυρωδιές μπερδεύονταν και έφτιαχναν χαρμάνια «εις τας αυλάς». Οι μαρκαμπέλες ολάνθιστες, τα αγιοκλήματα, οι γαρδένιες και τα μπουγαρίνια μαζί με τις νυχτολουλουδιές ανάδιναν χλιαρές ανασαιμιές, που τέτοιες ούτε στο περβόλι των θεών δεν υπήρχαν μαζεμένες…

Τα «αναπάντεχα» όσο κι «απρόσμενα» συμβαίνουν μέσα στην αυλή ενός μοδιστράδικου. Ο πόνος συνυπάρχει με τον ζόφο και την ανέχεια, οι αστοί με τους πλούσιους, ο όχλος με την πολιτική, το δίκιο με το άδικο. Μέσα απ’ τον άκρατο αυθορμητισμό και την ιστορία της Νίτσας της υπηρέτριας, περνάει η ζωή όλου, σχεδόν, του αχαϊκού χώρου οικοδομώντας μία βίβλο τρόπου ζωής στην περιφέρεια της εποχής, ζωγραφίζοντας με έντονα χρώματα το μεγαλείο τόσο του έρωτα, όσο και της πραγματικής αγάπης.

IBAN: 978-960-6819-39-1 Κατηγορία: Συγγραφέας:

Περιγραφή

karelaΗ Μαρία Καρέλα γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Πάτρα. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στον τοπικό και αθηναικό Τύπο. Από το 1992 έχουν εκδοθεί τέσσερις συλλογές διηγημάτων της με τίτλους: “Αποκοτιές”, “Επιμύθιο σιωπής”, “In memoriam”,”Τραπέζ”, και πέντε μυθιστορήματα: “Πατρινέλλα”, “Δύο καλοκαίρια στο ονειροδρόμιο” “Ηλιοβασίλεμα στο Μετζάο”, “Πέτρινες μνήμες”, “Το μυστικό της σοφίτας”. Για το έργο της έχει βραβευτεί με χρυσό μετάλλιο και τιμητικό δίπλωμα από την Ένωση Λογοτεχνών Αθηνών και τον Οργανισμό Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – 19ο Φεστιβάλ Πάτρας. Επίσης έχει τιμηθεί από το “Σπίτι της Ευρώπης” και τη Νέα Κίνηση Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος. Είναι μέλος Δ.Σ.
της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος και αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελληνοϊταλικής Φιλίας και Έρευνας “Ούγκο Φόσκολο” και του αχαϊκού τμήματος του Οργανισμού για τη Διάδοση και Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας. Για την προσφορά της στα Γράμματα και στην Τέχνη έχει τιμηθεί με το παράσημο του Αγίου Ευγενίου της Τραπεζούντας από τον Ισπανό πρίγκιπα Δον Αρκάδιο Κομνηνό-Λάσκαρη. Επίσης, έχει βραβευτεί για τη δουλειά της από την Αχαϊκή Εταιρεία Μελετών.

Είναι γνωστή ζωγράφος και η δουλειά της έχει τύχει της αποδοχής μεγάλης μερίδας κοινού και κριτικών. Επίσης έχει ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά του τόπου της.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

ISBN

978-960-6819-39-1

Go to Top