Με Αγάπη και Κουράγιο

Χρήστος Ψιλογένης - Κουπάτος

Με Αγάπη και Κουράγιο

Η ειρήνη που επιβάλλουν οι δυνατοί της γης με βάση μόνο τα συμφέροντά τους θα είναι πάντα μια αποτυχημένη θεατρική παράσταση, μια επισφαλής ανακωχή μέσα στην ιστορία των διεθνών σχέσεων. Μια ψεύτική ειρήνη που θεμελιώνει την αδικία, θα εκτρέφει το μίσος και θα αναπαράγει τη σύγκρουση.Κοντολογίς, η ειρήνη δεν μπορεί να στηρίζεται ούτε στην καταπίεση, ούτε στην υποκρισία, μήτε αποκλειστικά στην δύναμη.

Μέσα από τα δρώμενα του βιβλίου σε μια σύνδεση της μυθιστορίας με την Ιστορία, περνάει όλη η διαδρομή του Κυπριακού από την εποχή της Αγγλοκρατίας μέχρι τα πιο πρόσφατα γεγονότα, με το Σχέδιο Ανάν, κλπ.

IBAN: 978-960-6819-27-8 Κατηγορία: Συγγραφέας:

Περιγραφή

Ο Χρήστος Ψιλογένης – Κουπάτος, γεννήθηκε στην Πάφο το 1943 και αποφοίτησε από το Ελληνικό Γυμνάσιο της πόλης. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και μετεκπαιδεύτηκε στην Οικονομία, το Διεθνές Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες, στα Πανεπιστήμια του Παρισιού, του Λονδίνου και των Βρυξελλών, απ’ όπου πήρε και το διδακτορικό του με θέμα: “Το κυπριακό πρόβλημα και οι δυνατότητες επίλυσής του στα πλαίσια του καταστατικού χάρτη του Ο.Η.Ε.”. Διπλωμάτης καριέρας, εργάστηκε σε διάφορες διευθύνσεις της κεντρικής υπηρεσίας του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, όπως και σε διάφορες διπλωματικές αποστολές του εξωτερικού. Αφυπηρέτησε το 2003 με το βαθμό του πρέσβη. Από τους πρωτοπόρους της ευρωπαϊκής πολιτικής στην Κύπρο, πρωτοστάτησε επίσης σε θέματα διαφώτισης αποδήμων και πολιτιστικής διπλωματίας. Μαθητής Γυμνασίου δημοσίευσε τα πρώτα του ποιήματα στον κυπριακό Τύπο και το 2004 τη συλλογή διηγημάτων και χρονογραφημάτων, με τίτλο Προσωρινή Κατάσταση (Εκδόσεις Power Publishing).Αρθρογραφεί τακτικά στον κυπριακό Τύπο με αντικείμενο το Κυπριακό και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

ISBN

978-960-6819-27-8

Go to Top