Πλαϊ στο ποτάμι

Πλαϊ στο ποτάμι

Δύο φίλες ταξιδεύουν με ένα καράβι σε χώρες και πολιτισμούς. Θυμούνται εικόνες,ανθρώπους, πολιτισμούς και φιλοσοφίες απο την μακρινή Κίνα μέχρι την Ευρωπαϊκη Σεβίλλη. Και όλα αυτά ενώ παραμένουν “πλάϊ στο ποτάμι”

Μια φανταστική ιστορία που μέσα από παιδικές αναμνήσεις και αναπολύσεις απο το παρελθόν, φανερώνει την αξία της αληθινής φιλίας.

IBAN: 978-960-89446-7-1 Κατηγορίες: , Συγγραφέας:

Περιγραφή

 

“Πόση νοσταλγία, πόση μαγεία και πόση χαρά δεν κρύβει το αφήγημα «Πλάι στο ποτάμι» της Ειρήνης Κίτσιου! Αν και μικροσκοπικό –δεν ξεπερνάει τις 63 σελίδες– μοιάζει να συνομιλεί με το απέραντο, καθώς ο αναγνώστης συναντά τις δύο ηρωίδες του στη μέση ενός παράδοξου ταξιδιού, μιας απροσδιόριστης (κυριολεκτικής και φανταστικής) περιπλάνησης με ιστιοφόρο σε μαγικά τοπωνύμια σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης – Λίμνη Γεννησαρέτ, Κίνα, Γάγγης, Περού, Γουδαλκιβίρ, Αώος. Οι αρχετυπικές έννοιες, τα αντικείμενα και οι συνθήκες το αρμένισμα και το αγκυροβόλιο, τα κύματα και η φρεσκοργωμένη γη, η κοριτσίστικη φιλία και ο αθεράπευτος ρομαντισμός, ο φιλοσοφικός στοχασμός και η διά βίου αφοσίωση, τα πολύτιμα μέταλλα και τα πετράδια, οι σφεντόνες και τα τόξα, οι δράκοι και οι κήποι με τα χρωματιστά φανάρια, η νεανική ορμή και η ονειροπόληση δημιουργούν μια ατμόσφαιρα σαγήνης και παιχνιδιού, έλξης και πόθου για την παρθένα Φύση, πριν ο ανέγγιχτος παλαιϊκός απέραντος κόσμος συρρικνωθεί σε ανά πάσα στιγμή προσπελάσιμους χώρους, πριν οι μυστηριώδεις τόσο μακρινοί αναμεταξύ τους πολιτισμοί μεταλλαγούν μέσω αεροπλάνων, δικτυακών ταχυδρομείων και highspeed οχημάτων, σε ομοιόμορφους τουριστικούς προορισμούς.”

Ελισάβετ Κοτζιά
KAΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 15/7/2007

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

ISBN

978-960-89446-7-1

Έτος Έκδοσης

2007

Go to Top