Τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς

Μαρία Χατζίκου

Τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς

Μια συλλογή από πανέμορφα λαϊκά παραμύθια. Ιστορίες που έχουν περάσει από στόμα σε στόμα, και μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Ένα βιβλίο που βοηθάει τα σημερινά παιδιά να γνωρίσουν τις ιστορίες που άκουγαν οι γονείς τους. Αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους παππούδες και τις γιαγιάδες που τις διατήρησαν μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

IBAN: 978-960-6819-07-0 Κατηγορία: Συγγραφέας:

Περιγραφή

Μαρία ΧατζίκουΗ Μαρία Χατζίκου γεννήθηκε στη Λάρισα το Δεκέμβριο του 1986 και κατάγεται από τα Δίδυμα Αργολίδας. Είναι το πρώτο παιδί μιας πενταμελούς οικογένειας και έχει δύο μικρότερα αδέλφια. Η μεγάλη αγάπη της για τα μικρά παιδιά την οδήγησε να επιλέξει τη Σχολή Επιστημών του Ανθρώπου, τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απ` όπου και αποφοίτησε το 2008. Από πολύ μικρή λάτρεψε τα παλιά παραμύθια και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την καταγραφή λαικών παραμυθιών.

 

 

Κριτικές

Δεν είναι συνηθισμένο για ένα κορίτσι 22 ετών, να δείχνει τόσο αυθεντικό ενδιαφέρον και αγάπη, για τα λαϊκά παραμύθια, που οι παππούδες και οι γιαγιάδες μιας άλλης εποχής, όχι τόσο χρονικά, αλλά εμπειρικά πλέον μακρινής, συνήθιζαν να αφηγούνται στα μικρά παιδιά. Ίσως τελικά η νεαρή Μαρία Χατζίκου, να μην είναι και τόσο συνηθισμένο κορίτσι. Ισορροπώντας με αξιοσημείωτο τρόπο, ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, αλλά με καθαρό βλέμμα στραμμένο πάντα στο μέλλον, μιλά για την όμορφη εμπειρία της, μέσα από την καταγραφή ιστοριών, που αποτελούν για την ίδια τρυφερές προσωπικές μνήμες. Ο ενθουσιασμός και η συγκίνησή της, άλλωστε, δεν κρύβεται…

Της Μαρίας Παπουτσή, Θεσσαλική Ηχώ – 30/11/2008

…Και σε μια εποχή που οι παραμυθάδες λείπουν (ενώ περισσεύουν οι παραμυθατζήδες), είναι παρήγορο κι ενθαρρυντικό που ένα νέο παιδί έχει καταπιαστεί με τη συνέχεια της μεγάλης μας αφηγηματικής παράδοσης.

Κόσμος (Λάρισα) – 25/11/08

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

ISBN

978-960-6819-07-0

Go to Top