Την ώρα που φυσούσε ο Σιμούν

Εύα Γιαϊτζη - Σπυριδάκη

Την ώρα που φυσούσε ο Σιμούν

O Αμπντούλ Αμάρ ξέχασε τις υποσχέσεις του για αιώνια αγάπη, και άρχισε να δυσανασχετεί…Τα βράδια άφηνε μόνη την Έλεν και επέστρεφε στο χαρέμι του, το οποίο ποτέ δεν του συγχώρησε αυτό το γάμο.
Από την άλλη μεριά, εκείνη αισθανόταν μοναξιά και απόγνωση. Σε κάθε βήμα της ένιωθε να περιστοιχίζεται από εχθρούς. Φοβόταν ακόμα και για τη ζωή της. Μόνη της διαφυγή ήταν τα όνειρα της επιστροφής στο δικό της, ήμερο κόσμο της σιγουριάς και της ασφάλειας.Όμως, τι πικρή ειρωνία…

Απ’ τη φυλακή που με χαρά μόνη της κλείστηκε, δεν έμελλε να βγει ποτέ…Η μικρή, χαριτωμένη Έλεν άφησε την τελευταία της πνοή κατακρεουργημένη στο δωμάτιό της, θύμα της μανίας και της ζήλιας του χαρεμιού, που μ’ αυτό τον τρόπο έβγαλε απ’ τη μέση μια για πάντα την παρείσακτη Παριζιάνα, την ώρα που ο ΣΙΜΟΥΝ ΦΥΣΟΥΣΕ ΔΥΝΑΤΑ και μακάβρια…

 

IBAN: 978-960-6819-02-5 Κατηγορία: Συγγραφέας:

Περιγραφή

spiridakiΗ Εύα Γιαϊτζη – Σπυριδάκη είναι γέννημα – θρέμμα Ρουμελιώτισσα, Ιτιώτισσα. Μετά τα πρώτα γράμματα, συνέχισε στο Καψάλειο Ιδιωτικό Γυμνάσιο και αποφοίτησε από το Γιάτζειο Γυμνάσειο της Άμφισσας. Επαγγελματικά σπούδασε στην Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών, από την οποία τελείωσε με άριστα. Έκτοτε ακολούθησε τη μοίρα των δημοσίων υπαλλήλων εκείνης της εποχής, με διορισμούς, “τοποθετήσεις”, μεταθέσεις, “μόρια” κλπ., ώστε από το 1964 μέχρι το 1968 να βρίσκεται δασκάλα στο Ζάππειο Παρθεναγωγείο της Κωνσταντινούπολης.

Στη συνέχεια επιστρέφει στην Ελλάδα, στην Αθήνα, και ύστερα από 4-5 μεταθέσεις βρίσκεται από το 1981 στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών της Φωκίωνος Νέγρη, στην Κυψέλη, απ΄όπου συνταξιοδοτείται, το Φλεβάρη του 1992. Το βιβλίο Την ώρα που φυσούσε ο Σιμούν γράφτηκε κατά διαστήματα στα χρόνια της εκπαιδευτικής της δραστηριότητας, και ολοκληρώθηκε με την αμέριστη συμπαράσταση του συζύγου της, Νικολάου Σπυριδάκη.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Διαστάσεις 14 × 21 cm
ISBN

978-960-6819-02-5

Έτος Έκδοσης

2008

Go to Top