Ελεονόρα

Ένας Άγγελος στη Γη

Ελεονόρα

 

…Έκλεισε τα μάτια για λίγο η Αγγέλα για να ξεκουραστεί από το γράψιμο και τις σκέψεις. Να δει τι άλλο ξέχασε, τι να γράψει ακόμα. Ήταν τόσα πολλά! Θυμόταν όλα όσα έζησαν, μάνα και κόρη, και όσα έμαθε από συγγενείς, αλλά χωρίς μνησικακία για τα δυσάρεστα. Της ήρθαν στον νου τα λόγια του Ζαν Ζακ Ρουσώ, που τα είχε κάπου διαβάσει: «Δώστε μου εκατό καλές μάνες, και σε λίγο χρόνο θα αλλάξω την όψη της Οικουμένης». Ε, μια τέτοια μάνα ήταν η Ελεονόρα!

«…Σταμάτα να σκέφτεσαι πια τα παλιά, μητέρα. Εγώ δεν τα θέλω. Έτσι ήταν ο χαρακτήρας του πατέρα, και δεν άλλαζε. Ζήσαμε και καλές στιγμές, και δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε τις πράξεις του. Ο Θεός θα κρίνει αν έπραξε σωστά ή λάθος».

Η «προφητεία» εκείνης της τσιγγάνας βγήκε αληθινή όταν είχε πει: «Μια μέρα, αυτό το κορίτσι θα σε κάνει βασίλισσα». Έτσι έγινε, και η Ελεονόρα έζησε πάλι αρχοντικά, χωρίς να λείπει τίποτε από το σπιτικό τους. Γνώρισε μέρη από τις εκδρομές που πήγαινε με τα παιδιά, ντυνόταν όμορφα, και το γέλιο ήταν στα χείλη της πάντα, μέχρι το τέλος της ζωής της…

Μια ζωή σαν μυθιστόρημα, από την αρχοντική οικογένεια της Κεφαλλονιάς στην αγωνία της επιβίωσης στην Αθήνα..

Περιγραφή

Η Μαρία Βερροπούλου – Γιαννοπούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα σε δύσκολα χρόνια. Μετά από το Λύκειο ακολούθησε την Σχολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, απ΄όπου αποφοίτησε μετά από τέσσερα χρόνια φοιτήσεως με άριστα. Παρακολούθησε συνέδρια, σεμινάρια Νοσηλευτικής και διοίκησης Νοσοκομείων. Έχει διδάξει Νοσηλευτική. Υπηρέτησε σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας επί 12 χρόνια. Υπήρξε δημοτική σύμβουλος στο δήμο αθηναίων για 12 συναπτά έτη, και πρόεδρος σχολικών επιτροπών και συγχρόνως παιδικών σταθμών και του συλλόγων γονέων. Έχει διατελέσει πρόεδρος επί 12 έτη, επιτροπών του Δήμου Αθηναίων με αρμοδιότητες στους τομείς: υγείας, πρόνοιας, σχολείων, πολιτιστικών, καθαριότητος, πράσινου και ελευθέρων χώρων.Υπήρξε: μέλος του Δ.Σ. Του Πολιτιστικού συλλόγου Εξαρχείων, μέλος του Δ.Σ. Του οφθαλμιατρείου Αθηνών. Μέλος και ανάδοχος δυο παιδιών του οργανισμού: ΑCTION AID επί αρκετά έτη. Μέλος του συλλόγου του Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς, μέλος του Συνδέσμου Ελληνίδων του Ε.Ε.Σ.. μέλος Δ.Σ. Του Βρεφοκομείου Αθηνών, μέλος του συνδέσμου Σούζαν Κόμεν για τον καρκίνο του μαστού και μέλος της τριμελούς επιτροπής παραλαβής κρατικών παιδικών σταθμών. Υπήρξε επίσης μέλος του συμβουλίου Ε.Ε.Σ., Αμαλιάδος, μέλος του σωματείου των συνταξιούχων του δημοσίου, μέλος της Κινήσεως Πολιτών, μέλος του συλλόγου Ελλήνων Μακεδονίας. Είναι ενεργό μέλος σε κοινωνικές-καλλιτεχνικές εκδηλώσεις-παρουσιάσεις κλπ. Είναι παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Γιαννόπουλο, και έχει δυο κόρες την Βίκη και την Λίλη. Ζει μόνιμα στην Αμαλιάδα. Έχει συγγράψει συνολικά επτά βιβλία. Το: «Ελεονόρα, ένας άγγελος στην Γη», είναι το πρώτο που κυκλοφορεί.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

ISBN

978-618-5338-27-5

Έτος 1ης Έκδοσης

Σελίδες

265

Συγγραφέας

Go to Top