Επί Ναρκοπεδίου

Άρτεμις Στασινοπούλου-Φρυζή

Επί Ναρκοπεδίου

Mια τυχαία παλιά φράση: «Βαδίζομεν επί ναρκοπεδίου», ειπωμένη και βιωμένη από έναν άνθρωπο σχεδόν λησμονημένον, φωτίζει και πάλι την οθόνη της τηλεόρασης, και προκαλεί την απονεκρωμένη μνήμη της συγγραφέως να ανασύρει τις παιδικές και τις εφηβικές ανάλογες ιστορίες, που στα επόμενα χρόνια –ακόμη και σήμερα– αποκαλύπτουν πομπές ναρκοπεδίων που φθάνουν άφθαρτες στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Oι παγκόσμιες κοινωνικές αναταραχές, εξ αιτίας της οικονομικής  κρίσης, δίνουν το δικαίωμα στις θεότητες των «Νέων Ναρκοπεδίων» ν’ ανατινάξουν την εθνική ταυτότητα του κάθε λαού που δυσκολεύεται να παράξει στην πορεία του νέες ιδέες πολιτισμού.

Κι εμείς, οι κάτοικοι αυτής της χώρας, καταγράφουμε την κάθε επικοινωνία μεταξύ  μας, με σήματα λέξεων μηχανικών, κατά τρόπον ώστε συνεχώς ή λειτουργία της γλώσσας να βρίσκεται σε σύγχυση και καλπονόθευση.

IBAN: 978-960-6819-42-1 Κατηγορία: Συγγραφέας:

Περιγραφή

fryziH Άρτεμις Στασινοπούλου-Φρυζή γεννήθηκε στην Πάτρα, όπου και τελείωσε τις γυμνασιακές της σπουδές. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως Φιλόλογος δίδαξε σε ιδιωτικά και κοινοτικά σχολεία. Δημοσίευσε ποιήματα και πεζογραφήματα σε περιοδικά και εφημερίδες και είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Έχουν εκδοθεί τέσσερις ποιητικές συλλογές της: Tων Κρίνων η Χαρά και η Ωδύνη, Αυτόμολοι στους Κόκκκινους Καιρούς, Το Υστερόγραφο  και Το Τραγούδι της Περιφέρειας από τον εκδοτικό οίκο «Γκοβόστη». Τρία βιβλία με πεζογραφήματα: Οι Άνθρωποι του Μαρκάτου, Οι Θεοί της Πάτρας, Ένα κολλάρο στην εξοχή, από τις «Αχαϊκές Εκδόσεις», το οποίο δόθηκε για τους  Έλληνες και ελληνομαθείς φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Πανεπιστήμιο Mons Halnaut των Βρυξελών. Το ιστορικό μυθιστόρημα: Έρις-Έρως, Αίμα-Άμμος, Μια Ιστορία, μια ζωή για το Μαρδοχαίο Φρυζή, εκδόθηκε το 2006, από την «Κούριερ εκδοτική». Το βιβλίο αυτό όπως και το επόμενο, δόθηκαν επίσης στο ανωτέρω Πανεπιστήμιο και στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Το πιο πρόσφατο έργο της, Ο Αγνοούμενος, εκδόθηκε το 2009, από τις εκδόσεις μας.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Διαστάσεις 14 × 21 cm
ISBN

978-960-6819-42-1

Go to Top