Μενδενίτσα, η Αμυντήριος Έπαυλις

Μενδενίτσα, η Αμυντήριος Έπαυλις

Η θεωρία είναι εύκολη και ωραία όταν εκφράζεται με δυο λέξεις: «Φυλάω Θερμοπύλες», η πράξη όμως είναι τελείως διαφορετική. Η πατρίδα μου, η Μενδενίτσα, φύλαξε τις Θερμοπύλες. Αυτό το λέει η παράδοση και δεν το αρνείται κανένα Ιστορικό, Θρησκευτικό, Γεωγραφικό, Μυθολογικό, ή Λαογραφικό κείμενο.

Το βιβλίο είναι μια πολύπλευρη, εμπεριστατωμένη εργασία ετών που συγκεντρώνει και παρουσιάζει τεκμηριωμένα (χάρτες, φωτογραφίες, πηγές) όλη την ιστορική διαδρομή της Μενδενίτσας και του κάστρου της. Ταυτόχρονα, λαογραφικές αφηγήσεις, ήθη, έθιμα, ακούσματα,τραγούδια, παιγνίδια, φαγητά και άγνωστες λεπτομέρειες συνθέτουν όλα μαζί τον πολιτισμό, της πολύπαθης αυτής περιοχής των Θερμοπυλών.

IBAN: 978-960-6819-56-8 Κατηγορία: Συγγραφέας:

Περιγραφή

Μαρία ΛάμπρουΗ Μαρία Λάμπρου γεννήθηκε στη Μενδενίτσα το 1947. Το πατρικό της επώνυμο ήταν Ηλιοπούλου. Από μικρό παιδί ενδιαφέρθηκε να βρει τα κρυμμένα πετράδια που πίστευε ότι κοσμούσαν την πόλη όπου γεννήθηκε. Έψαξε προς κάθε δυνατή κατεύθυνση, και μέσα στο βιβλίο της καταθέτει ό,τι είδε και ό,τι έμαθε. Πορεύτηκε στη ζωή της με το επάγγελμα της αγρότισσας. Κατόρθωσε, μέσα από τις πολλές αντιξοότητες, να ξεχωρίσει τις ομορφιές της ζωής και να τις κάνει κτήμα της. Σήμερα ζει στην Κάτω Τιθορέα.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Διαστάσεις 20.5 × 28.5 cm
ISBN

978-960-6819-56-8

Go to Top