`Οσο κρατάει ένας χορός

Άγγελος Σερέτης

`Οσο κρατάει ένας χορός

Τα διηγήματα του Άγγελου Σερέτη έρχονται να µας θυμίσουν πως δίπλα στον στιλπνό και ρηχό σημερινό κόσμο, όπου τα πάντα κρίνονται απο το χρήμα και την κοινωνική επιτυχία, υπάρχουν και οι απλοί, συνηθισμένοι άνθρωποι, που ζούν και μοχθούνε κοντά µας.

Ό Αγγελος Σερέτης παρατηρεί αυτούς τους απλούς ανθρώπους και μας τους περιγράφει κααλοπροαίρετα, συχνά με χιουμοριστική διάθεση και σε πολλά σημεία δείχνει πως τον θέλγει το απροσδόκητο και το απρόοπτο.

IBAN: 978-960-89643-4-1 Κατηγορία: Συγγραφέας:

Περιγραφή

O Άγγελος Σερέτης σπούδασε δημοσιογραφία και θέατρο. Δούλεψε ως ελεύθερος ρεπόρτε δίπλα στους Δημήτρη Πουρνάρα, Γιάννη Σκαρίμπα, Νεοκλή Σαρρή και πολλούς άλλους καταξιωμένους δημοσιογράφους από το 1963 – 1967.

Η έναρξη της επταετίας τον βρήκε στο θέατρο και συγκεκριμένα στη Σχολή Σταυράκου. Από το 1970 συνεργάστηκε με πολλούς αθηναϊκούς θιάσους ως ηθοποιός, με παράλληλη δράση και στον κινηματογράφο όπου παρουσιάζει δικά του έργα και διασκευές.

Έχει γράψει πάνω από δώδεκα θεατρικά έργα και παιδικά, εκ των οποίων τα μισά έχουν παιχθεί από αθηναϊκούς, αλλά και περιοδεύοντες θιάσους.Είναι ο δημιουργός του Βοιωτικού Θεάτρου και εκδότης της εφημερίδας Ωτακουστής της Βοιωτίας.Το 1986 εξέδωσε το μυθιστόρημα Οικογενειακή μας υπόθεση, και παράλληλα δημοσίευσε διηγήματα του σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες. Το 2007 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις μας, τα διηγήματα Όσο κρατάει ένας χορός και το 2008 το αφήγημα Εγώ ο Νεκτάριος.

Σήμερα ζει στην Αίγινα. Δημοσιεύει διηγήματα και αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο, ενώ παράλληλα ασχολείται με την μεγάλη του αγάπη, το θέατρο.

 

«Διηγήματα αυτοτελή που όμως πραγματεύονται το ίδιο θέμα, τις αξίες της ζωής και το πάλεμα με τη μοίρα. Κοινές εικόνες, ίδιοι χαρακτήρες, βγαλμένοι από τη γωνία που τους έβαλε παραπεταμένους το σύγχρονο status…Ο συγγραφέας παρακινούμενος από το χώρο του συναισθήματος και περιγράφοντας μια άλλη κουλτούρα, θα γίνει φορέας της, περνώντας τη με πίκρα αλλά και περηφάνια στη σφαίρα του μύθου, θα γίνει αφηγητής ζεστών και θαρραλέων ιστοριών»

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Αίγινας 13/4/07

«Το βιβλίο καλύπτει ένα μεγάλο κενό της σύγχρονης βιβλιογραφίας, αφού περιλαμβάνει άγνωστες ή ελάχιστα γνωστές πτυχές της με το γνωστό συγγραφικό του ύφος, αλλά και την άρτια χρησιμοποίηση της ομιλούμενης γλώσσας. Μας περιγράφει όλα τα σχετικά δεδομένα και περιστατικά, με πληρότητα και ένταση, αλλά και απόλυτη αντικειμενικότητα…Περιγράφοντας τόσα γεγονότα, μας δίνει με τρόπο απλό και γλώσσα γλαφυρή τα πάθη, τις δεξιοτεχνίες και τα ενδιαφέροντα των απλών ανθρώπων…»

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ 1/5/2007

Όσο κρατάει ένας χορός ή όσο βαστάει μια ζωή…

«…Ένα έργο που ξεκινάει από την επικαιρότητα για να ανέβει σε ψηλότερα σκαλοπάτια. Πράγματι ο συγγραφέας επιζητεί, όχι απλά να πληροφορήσει, αλλά να χειραγωγήσει, να φωτίσει, να εκπαιδεύσει τον αναγνώστη, σε κάτι πιο πέρα από τα συνηθισμένα, σε κάτι απλό που είναι η ίδια η ζωή και η συμπεριφορά των ανθρώπων μας.

Η πλοκή των διηγημάτων, όπως εξελίσσετια, πράγματι συναρπάζει τον αναγνώστη μιας και ο συγγραφέας ακολουθεί ήπιους λυρικούς τόνους, με την προσπάθεια μέσα από τα αλεπάλληλα γεγονότα και τη δράση, να αποκαλυφθούν οι ψυχογραφίες των ηρώων, μια προς μια. Γνωρίζει να θίγει, να κεντάει στην ώρα τους τα νεύρα του αναγνώστη»

Νεκτάριος Θώδος
ΗΧΩ, Σεπτέμβριος 2007

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

ISBN

978-960-89643-4-1

Έτος 1ης Έκδοσης

2007

Go to Top