Σπόροι too μάτς

Dranis

Σπόροι too μάτς

Είναι Σπόροι αλλά το γέλιο και οι ατάκες τους είναι too ματς πετυχημένες!

Χιουμοριστικές ιστορίες, αθλητικές και μη, μέσα από τον εύθυμο χαρακτήρα που παρουσιάζουν οι Σπόροι στο πρώτο τους Comic Album!

Μια συλλογή που έγινε γνωστή στο Κυριακάτικο αθλητικό ένθετο του Έθνους από τον Dranis.

IBAN: 978-960-89980-0-1 Κατηγορία: Συγγραφέας:

Περιγραφή

dranis_photoΟ Dranis (Γιάννης Δράκος) γεννήθηκε και ζει στη Πάτρα.Σπούδασε δομικά έργα και γραφιστική. Από το 1991 ασχολείται με την εικονογράφηση βιβλίων και το σκίτσο. Κόμικς του δημοσιεύονται στα περιοδικά «Τρίποντο», «Εθνοσπόρ» και «Fresh» της Πάτρας, καθώς επίσης στις εφημερίδες: «Έθνος της Κυριακής», «Σημερινή» και «SportWeek» Πατρών

 

 

 

Κριτικές

Όταν…ανθίζουν οι “σπόροι” του Γιάννη Δράκου (Dranis)

Οι σπόροι είναι too ματς και έτοιμοι να γράψουν τη δική τους ιστορία εντός και εκτός γηπέδων. Με “όπλο” το χιούμορ και κεντρικό άξονα το ποδόσφαιρο, κρίνουν,σχολιάζουν και αστειέυονται, καταθέτοντας την οπτική των εφήβων,κυρίαρχα, γύρω από τον αθλητισμό. Οι “σπόροι too ματς” είναι ο τίτλος του καινούργιου βιβλίου του σκιτσογράφου Γιάννη Δράκου(Dranis) που μόλις κυκλοφόρησε.
Οι “σπόροι” ξεκίνησαν από μια ιδέα του Πέτρου Μπακατσέλου, αρχισυντάκτη τότε στο “Εθνοσπόρ” και έκτοτε είναι παρόντες, κάθε Κυριακή, στο αθλητικό ένθετο του “Εθνους”.
“Ζωή” , όμως, πήραν μέσα από το πενάκι του Γιάννη Δράκου (Dranis).
Μια ομάδα εφήβων, που λατρεύει το ποδόσφαιρο, μέσα από τη δράση και τους διαλόφους της, συνιστά τη φωνή των νέων ανθρώπων και αποκαλύπτει όχι μόνο τη διασκαδαστική πλευρά του ποδοσφαίρου και το πάθος που τρέφουν οι περισσότεροι άνδρες γι’ αυτό, αλλά και τα “κακώς κείμενα”, που συναντούμε, κατά καιρούς, στο χώρο. Η στάση των προπονητών, οι αδικίες που κάνουν σε κάποιες περιπτώσεις και άλλα ζητήματα του αθλητισμού, περνούν μέσα από τα καρέ των “σπόρων”.
«Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια περπαιχτική διάθεση γύρω από τον αθλητισμό», επισημαίνει στη “Σ” ο Γιάννης Δράκος, ο οποίος βέβαια, δεν περιόρισε την έμπνευση του στα αθλητικά θέματα. Μέσα από τα σκίτσα και τα κείμενα, επεκτείνεται και σε κοινωνικά προβλήματα και καταστάσεις, ενσωματώνοντας στις δημιουργίες του τη ματιά των εφήβων στα πράγματα. Δεν είναι λίγες φορές που οι “σπόροι” αφήνουν για λίγο την μπάλα και στρέφουν το ενδιαφέρον τους στους δασκάλους τους, στις απεργιακές κινητοποιήσεις και αλλού.
Η έκδοση “σπόροι too ματς” κυκλοφορεί απο τον εκδοτικό οίκο του Κωνσταντίνου Ζαχαράκη, γεγονός για το οποίο ο Γιάννης Δράκος δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του.
ΕίμαιΕίμαι πολύ χαρούμενος που γι’ αυτή τη δουλειά συνεργάστηκα μ’ έναν πολύ καλό φίλο», σχολιάζει.

Το βιβλίο, που απαρτίζεται συνολικά από 63 σελίδες, διακρίνεται για την καλαισθησία του, ενώ αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για δώρο, ιδιαίτερα για τις μέρες που διανύουμε αφού είναι δεδομένο ότι αποτελεί “φορέα” ευθυμίας.
Οι “σπόροι” είναι το τρίτο βιβλίο του Γιάννη Δράκου. Έχουν προηγηθεί το “Σουτ” (ο τίτλος του οποίου παρέπεμπε στον αθλητικό όρο, αλλά και στην απαγόρευση της εκφοράς απόψεων) και “Τα παιχνίδια της μπάλας”. Αξιζει να σημειωθεί ότι οι “σπόροι” έχουν τυπωθεί σε μπλουζάκια, στην Αθήνα, τα οποία έγιναν ανάρπαστα, ενώ πολλά από τα συγκεκριμένα σκίτσα του βιβλίου, εκτίθενται μόνιμα, στο Μουσείο Σκίτσου, στη Λιβαδειά.

της Ελευθερίας Μακρυγένη
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΤΡΩΝ 19/12/2007

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

ISBN

978-960-89980-0-1

Go to Top