Στο φτερό του δελφινιού

Τάκης Γεωργίου

Στο φτερό του δελφινιού

Η πτήση για Τόκιο μετατρέπεται σε τραγωδία. Μοναδικοί διασωθέντες ένας επιτυχημένος γιατρός και ένα νεαρό κορίτσι,που καταφέρνουν να βγουν από το αεροπλάνο πριν βυθιστείστα παγωμένα νερά του Ειρηνικού. Τα κύματα τους βγάζουν σε ένα ερημικό νησί. Ένα νησί γεμάτο τρομερά μυστικά.Ο έρωτας φωλιάζει στις καρδιές του ζευγαριού,οι οποίοι ζουν ρουφώντας κάθε στιγμή τους πλάι στο Φτερό του Δελφινιού. Δέκα χρόνια μετά, η επιστροφή τους στον πολιτισμό οργανώνεται κινηματογραφικά. Οι δρόμοι τους πλέον χωρίζουν και μπλέκουν σε μύριες περιπέτειες.Ωστόσο, δεν έλειψε ποτέ από μέσα τους η επιθυμία να επιστρέψουν στη δική τους Ουτοπία.

IBAN: 978-960-89643-6-5 Κατηγορία: Συγγραφέας:

Περιγραφή

 

Ο Τάκης Γεωργίου σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Αγγλία.
Ασκεί το λειτούργημα του Ειδικού Μαιευτήρα Γυναικολόγου στη Λευκωσία της Κύπρου. Το 1984 εκδίδεται ο Δρόμος Αντοχής, ιστορικό μυθιστόρημα, εκδ. Π. Χαρίτου, Λευκωσία. Το 1995, εκδίδεται Ο Τοίχος των Μελανοδοχείων, μυθιστόρημα, εκδ. Εστία, Αθήνα (Κρατικό Βραβείο Πεζογραφίας Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου). Το 2002 εκδίδεταιτο βιβλίο πολιτικού προβληματισμού με τίτλο Σε Αναζήτηση μιας Ασφαλούς Λύσης, από τις εκδ. Π. Χαρίτου, Λευκωσία. Το Φτερό του Δελφινιού είναι το τέταρτο βιβλίο του.

 

Κριτικές

“Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα δοσμένο με γλώσσα γλαφυρή και ύφος ελκυστικό. Ο συγγραφέας μας ταξιδεύει στα ερημικά νησία του Ερηνικού όπου βρίσκονται ναυαγοί ένα κοριτσάκι και ένας νεαρός γιατρός…Τα γεγονότα εξελίσσονται σε εναλασσόμενα επεισόδια με Ιάπωνες του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, αντάρτες του ΕΛΑΣ, δωσίλογους, βασανιστές της Χούντας, την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, παμπόνηρους Ελληνοαμερικανούς δικηγόρους, φυλακίσεις, δραματικές αποδράσεις, όλα στο φόντο ενός μεγάλου έρωτα διανθισμένα με χιούμορ σε μια συνειρμική γραφή”.

ΛΕΜΕΣΟΡΑΜΑ (Λεμεσός Κύπρος) τ. 25, Ιανουάριος 2008

«Ένας πετυχημένος τριαντάχρονος γυναικολόγος ταξιδεύει στο Τόκυο, προκειμένου να παραστεί σε ένα παγκόσμιο γυναικολογικό συνέδριο και να παρουσιάσει την πρωτότυπη ερευνητική του εργασία. Το αεροπλάνο όπου επέβαινε πέφτει και συνθλίβεται, ο ίδιος όμως πέφτει στη θάλασσα πριν από την πτώση, οπότε και ξεβράζεται σε ένα μικρό έρημο νησί, έπειτα από τρία μερόνυκτα μέσα στη θάλασσα. Στο νησί βρίσκεται μια ακόμη επιζήσασα από το τραγικό, η εντεκάχρονη Μαρία. Μια νέα ζωή ξεκινά για τους δυο ναυαγούς, που προσπαθούν να αρχίσουν ξανά. Το νησί αρχικά φαίνεται έρημο, στην πορεία όμως ανακαλύπτουν ότι υπάρχει ένας εγκαταλελειμμένος οικισμός με σκόρπια πτώματα τριγύρω. Μια πιο διεξοδική εξέταση επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ομαδική δολοφονία. Τελικά, το νησί δεν είναι έρημο όσο φαίνονταν. Θα καταφέρουν να επιβιώσουν και να επιστρέψουν πίσω;

Περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ, Τεύχος 480, Δεκέμβριος 2007

Μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα “Στο Φτερό του Δελφινιού” του γιατρού Τάκη Γεωργίου.
Πρόκειται για τις περιπέτειες ενός νεαρού γιατρού και μιας εντεκάχρονης παιδούλας που θα βρεθούν ναυαγοί σε ένα έρημο νησί του Ειρηνικού μετά από την συντριβή του αεροπλάνου τους στην πτήση προς το Τόκιο.
Στο νησί, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα τρομερό μυστικό κατάλοιπο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μέσα σε πολλές δυσκολίες και πολλούς κινδύνους κατορθώνουν να οργανώσουν την ζωή τους. Η σχέση τους είναι γονική τόσο που η μικρή γράφει κάπου στο ημερολόγιο της ” . . . Νομίζω ότι τον κύριο Δαδιώτη τον αγαπώ πιο πολύ από τον παπά και την μαμά. . .”
Όταν όμως το κορίτσι θα ενηλικιωθεί, ενδόμυχα η σχέση τους θα εξελιχθεί σε ερωτική. Τότε μετά από μια βασανιστική και για τους δυο διαδρομή ο έρωτας τελικά θα εκδηλωθεί και θα ολοκληρωθεί. Για λίγα χρόνια θα ζήσουν την απόλυτη ευτυχία στο νησί τους την Ουτοπία μέχρι που θα επιστρέψουν στον πολιτισμένο κόσμο. Εκεί οι δρόμοι τους χωρίζουν. Η Μαρία Χασαποπούλου παραμένει στις ΗΠΑ. Αποτυγχάνει στην προσπάθεια της να δημιουργήσει κινηματογραφική καριέρα λόγω κακών συγκυριών που σχετίζονται με το σύστημα και την αντικομουνιστική υστερία του ψυχρού πολέμου. Γίνεται ακτιβίστρια. Παίρνει ενεργό μέρος στις μαχητικές διαδηλώσεις εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ. Αργότερα συνδέεται με την ομογένεια της Αμερικής. Η Τουρκική κατοχή στην Κύπρο επιδρά πάνω της καταλυτικά και εξελίσσεται σε φλογερή πατριώτισσα. Κατεβαίνει στην Κύπρο, παίρνει μέρος στην αντικατοχική πορεία των γυναικών στο βουνό του Προφήτη Ηλία στα Λύμπια, όπου θα συλληφθεί από τους Τούρκους. Επιστρέφει μετά από την αποφυλάκισή της στις ΗΠΑ όπου εμπλέκεται σε νέες περιπέτειες.
Ο γιατρός επιστρέφει στην Ελλάδα, είναι στην περίοδο της Δικτατορίας όπου περνά του λιναριού τα πάθη. Πέφτει θύμα συκοφαντιών ίντριγκων και συνωμοσιών. Θα φυλακιστεί και θα βασανιστεί. Όμως με κάποιο τρόπο θα κατορθώσει να δραπετεύσει. Μοναχικός επιβάτης σε ένα τρεχαντήρι κατευθύνεται προς το νησί του την Ουτοπία.

Στα χρόνια που βρίσκονται στον πολιτισμένο κόσμο ο έρωτας σιγοκαίει στις καρδιές και των δυο. Ο Αλέξανδρος Δαδιώτης θα φθάσει στην Ουτοπία, θα ξανασμίξει με την καλή του; Αυτά ας τα μάθει ο φιλομαθής αναγνώστης όταν διαβάσει το μυθιστόρημα.

Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ(Κύπρος) – 19/10/2007

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

ISBN

978-960-89643-6-5

Go to Top