Τα βότανα στη ζωή μου

Άννα Δημητρίου Σαλπαδήμου

Τα βότανα στη ζωή μου

Θεραπείες με βότανα της Ελληνικής γης…

Στην ελληνική χλωρίδα βρίσκει κανείς χιλιάδες θεραπευτικά βότανα που διασώθηκαν μέσω των παραδόσεων και που αυτοφύονται όχι μόνο στους εθνικούς μας δρυμούς, αλλά σε όλη την επικράτεια, δεν χρειάζονται καμία περιποίηση, όσο για μας δεν κάνουμε τον κόπο ούτε να σκύψουμε να τα μαζέψουμε. Υποστηρίζω, όμως, πως τα φυτά, στη φυσική τους κατάσταση,έτσι όπως τα προσφέρει η μητέρα φύση, έχουν κατά τέτοιο τρόπο κατανεμημένα τα συστατικά τους, ώστε να «χτυπάνε» την ασθένεια στη ρίζα της.

Η συγγραφέας αφιέρωσε το ήμισυ του χρόνου της ζωής της δοκιμάζοντας επανειλημμένα στον εαυτό της τα αυτοφυή και μη τοξικά φυτά της παράδοσής μας, που μελέτησαν και κατέγραψαν οι μεγάλοι φιλόσοφοι, φυσιοδίφες, και γιατροί της Αρχαιότητας, Γαληνός, Ιπποκράτης, Διοσκουρίδης, Πλίνιος, Μελάμπους, Θεόφραστος, και τόσοι άλλοι…

IBAN: 978-960-6819-43-8 Κατηγορία: Συγγραφέας:

Περιγραφή

Η Άννα Δημητρίου Σαλπαδήμου, ερευνήτρια αρχαίας ελληνικής ιατρικής, προϊόντων μέλισσας, φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής, σπούδασε ομοιοπαθητική ιατρική και μουσική. Πνεύμα ανήσυχο, ελεύθερο, με πάθος για τον πολιτισμό, τα γράμματα, τη μουσική, τα παιδιά. Ιδρυτικό μέλος του «Μουσικού Συλλόγου Φίλων Τέχνης». Διακρίθηκε δις στην Ιταλία για το ποιητικό και μουσικό της έργο. Μελοποίησε ποιήματα Γ. Σεφέρη, Κ. Βάρναλη, Αλ. Παπαδιαμάντη, Κ. Παλαμά, Κ. Καρυωτάκη,Ι. Πολέμη, L. Aragon. Επίσης, ποιήματα των σύγχρονων ποιητών Ν. Κρανιδιώτη, Μ. Γκανά, Ν.Κατσαούνη, Π. Κρητικού, Μ. Νικοδήμου, Α. Παναγοπούλου, Ν. Λαδά, Ε. Πανσέληνου. Ακόμη, μελοποίησε ποιήματα Ελλήνων και Ιταλών ποιητών της ομώνυμης ανθολογίας, έκδοση Ακαδημίας της Ρώμης, Ο.Δ.Ε.Γ. Αθηνών και Δήμου Αθηναίων. Τον Ύμνο στην Ολυμπία, και σε μεταγραφή Λ. Παπαδόπουλου το «Άσμα Ασμάτων» και τον «Ακάθιστο Ύμνο». Το πρώτο της βιβλίο «Βότανα και υγεία» εκδόθηκε το 1984.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Διαστάσεις 14 × 21 cm
ISBN

978-960-6819-43-8

Go to Top