Το Βασίλειο του Αμμουδερόν

Πέτρος Κασιμάτης-Bάσω Λεκαράκου

Το Βασίλειο του Αμμουδερόν

Ήταν τα πρώτα ρούχα που είχαν ονόματα. Το ένα λεγόταν «ο κάμπος με τα λουλούδια» το άλλο «ο ουρανός με τα άστρα» και το τρίτο «η θάλασσα με τα ψάρια».

Η κοπελίτσα αγαπούσε πολύ τα φορέματά της και τα βράδια μιλούσε μαζί τους. Συχνά, ο πατέρας της τη ρωτούσε χαμογελαστά: Αύριο το πρωί που θα πας στην πόλη τι θα φορέσεις; τον «κάμπο με τα λουλούδια» ή τον «ουρανό με τ’ άστρα»;
Τον «κάμπο με τα λουλούδια», μπαμπά, αφού θα είναι πρωί άλλωστε, τον «ουρανό με τ` άστρα» τον φορώ βράδυ επειδή είναι το αγαπημένο μου βραδινό φόρεμα, απαντούσε εκείνη.

Εικονογράφηση: Γιώργος Σταθόπουλος    

IBAN: 978-960-6819-41-4 Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Πέτρος ΚασιμάτηςΟ Πέτρος Κασιμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Ρεπόρτερ-ερευνητής σε θέματα αιχμής με αποστολές και αποκλειστικότητες απ’ όλο τον κόσμο που φιλοξενήθηκαν στη Le Monde, το BBC, το CNN κι όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Ιστορίας της Κοινωνιολογίας ενώ είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κόμρατ. Πολύ νέος μπήκε στους «μεγάλους τίτλους» της δημοσιογραφίας. Ταξίδεψε πολύ, με όλα τα μέσα, στις πέντε ηπείρους, τις περισσότερες φορές ως ειδικός απεσταλμένος αθηναϊκών εφημερίδων (Βραδυνή, Ελεύθερος Τύπος, Απογευματινή). Οι δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές του σε όλο τον κόσμο τον καθιέρωσαν ώστε να διδάξει σε σχολές δημοσιογραφίας το μάθημα «Διεθνείς Aποστολές και Aποκλειστικά Θέματα». Εργάστηκε επίσης σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ διετέλεσε επί χρόνια συνεργάτης του διεθνούς πρακτορείου United Press. Τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση για την πολύχρονη έρευνά του σχετικά με τους επιζώντες αγνοούμενους του Αττίλα, ενώ του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Τιμής της Ακαδημίας Επιστημών της Μολδαβίας. Έχει γράψει τέσσερα δημοσιογραφικά βιβλία και τρία λογοτεχνικά, ενώ έργα του έχουν μεταφραστεί στα ισπανικά, γαλλικά, ρωσικά και τα ρουμανικά. Όπως έχει πει «Πρώτα ταξιδεύουμε και μετά γράφουμε».

 

Bάσω ΛεκαράκουH Bάσω Λεκαράκου γεννήθηκε στον Πειραια, ολοκλήρωσε δημοσιογραφικές σπουδές αλλά και κύκλους μαθημάτων Βυζαντινής Τέχνης και Ιστορίας. `Εχει ασχοληθεί με τους παιδικούς μύθους συγκεντρώνοντας λαογραφικά στοιχεία τοπικών πολιτισμών. Σήμερα, το ενδιαφέρον της εστιάζεται στη μετάφραση έργων Γαλλικής παιδικής λογοτεχνίας. Το Βασίλειο του Αμμουδερόν είναι η πρώτη συγγραφική της απόπειρα.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

ISBN

978-960-6819-41-4

Go to Top