Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-8834329

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, οι ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ/Metropolis και η Red Design Consultants διοργανώνουν από κοινού διήμερα γιορτής για τα παιδιά, που προσφέρονται και λειτουργούν και ως χώρος συνάντησης και διαλόγου για τους μεγάλους.

*etsi ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το Σαββατοκύριακο 7-8 Ιανουαρίου 2012 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη (Πειραιώς 206, Ταύρος) που ανοίγει τις πόρτες του από το πρωί σε μικρούς και μεγάλους, σε όλη την ελληνική οικογένεια για να απολαύσει δημιουργικές, όμορφες ώρες ψυχαγωγίας με ένα ενιαίο εισιτήριο!

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν και οι εκδόσεις Ζαχαράκη με δυο ξεχωριστές παρουσιάσεις των βιβλίων της Μαρίας Γεωργαλά – Καρτούδη μέσα από ένα πρωτότυπο θεατρικό παιχνίδι.

Σάββατο 7/1/2012  στις 12.00 με 13.00 μ.μ.  «Το παραμύθι με τα χλομά μάγουλα»

Στη χώρα των παραμυθιών ένας παράξενος «φρουρός» απαγορεύει την είσοδο σ’ ένα νέο παραμύθι…. Μια ιστορία για την μνήμη και 

την αμνησία, την διαφορετικότητα και την ταυτότητα. Μια ιστορία για τη φαντασία που ΄΄αναπνέει΄΄ δίχως κανόνες και όρια.  

 Το διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι συντονίζουν ο θεατρολόγος Παναγιώτης Περλέγκας και η συγγραφέας. Την μουσική επιμέλεια έχει η Άννα Βαφειάδου.   Για παιδιά από πέντε χρονών

Κυριακή 8/1/2012 στις 12.00 με 13.00 μ.μ.  «Το συναχωμένο αεροπλανάκι» 

Ο κακός μάγος Μάλινμπαντ χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα της κακής χρήσης της τεχνολογίας από τον άνθρωπο (μόλυνση, φαινόμενο του θερμοκηπίου)

έχει βάλει σκοπό του να καταστρέψει τη γη στέλνοντας όλα τα καυσαέρια στον ήλιο. Το συναχωμένο αεροπλανάκι, προσπαθεί με τη βοήθεια των φίλων του, να βρει τη δύναμη να τον αντιμετωπίσει. Θα τα καταφέρει άραγε;

Τα παιδιά αναπαριστούν τους ήρωες του παραμυθιού, και ζωντανεύουν μικρές σκηνές, εμβόλιμα στην αφήγηση αποσπασμάτων του βιβλίου χρησιμοποιώντας καταρχήν τη φαντασία τους αλλά και σκηνικά αντικείμενα-παιχνίδια. Συμμετέχοντας έτσι ενεργά στην εξέλιξη της ιστορίας, οι μικροί ακροατές μεταφέρονται στο χώρο-χρόνο της μυθοπλασίας και επεξεργάζονται δικές τους εμπειρίες δημιουργούν και τέλος προσεγγίζουν έννοιες όπως: οικολογική συνείδηση και ευθύνη, φιλία, συνεργασία, αποδοχή της ιδιαιτερότητας του άλλου. 


Το διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι συντονίζει ο θεατρολόγος Παναγιώτης Περλέγκας και η συγγραφέας την μουσική επιμέλεια έχει η Άννα Βαφειάδου.

Περισσότερες πληροφορίες και όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *