Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-8834329
Χωρίς κατηγορία
Καλό μας ταξίδι πρίγκιπα νικολοπούλου καίτη

της Καίτης Νικολοπούλου

 

Καλό μας ταξίδι πρίγκιπα νικολοπούλου καίτη

 

Αγγίζεις το χαρτί. Σκέφτεσαι αν αξίζει να σταθείς σε τούτη τη σελίδα ή να πας παρακάτω.
Έι, πρίγκιπα! Δεν διαβάζονται τα βιβλία από το τέλος.
Φοβάσαι; Τι;
Κοίταξε με. μη σκύβεις τα βλέφαρα, εδώ είμαι, ψηλά, και σου φωνάζω: Με θυμάσαι;
Εγώ σε θυμάμαι από τόοοοτε… Τότε που εγώ κι εσύ και άλλοι εκλεκτοί κάναμε βόλτες πάνω από τούτο τον πλανήτη. Τότε που οι άνθρωποι δεν ήταν άνω θρώσκωντες. Και για να τους κάνουμε σαν κι εμάς, έπρεπε εμείς να γίνουμε σαν κι αυτούς. Και φορέσαμε σώμα… Σιγά-σιγά. οι μνήμες χάνονταν. Δεν γινόταν αλλιώς. Τώρα πια δεν ήμασταν ολόκληροι. Κάθε φορά, στην κάθε μας ενσάρκωση, ψάχναμε απεγνωσμένα το άλλο μας μισό. Και ξεχνάγαμε τον σκοπό μας.
Καλό μας ταξίδι, πρίγκιπα…

Ένα ταξίδι ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκείες, συμφέροντα· ένα χαμένο χειρόγραφο, η πυξίδα για τον σκοπό της τελευταίας ενσάρκωσης, θα είναι όμως και ο σκοπός για την τελευταία περιπέτεια της ανθρωπότητας; Οι πυραμίδες των Αιγυπτίων, των Αζτέκων και των Ελλήνων κρύβουν πολλά. Και τα μονοθεϊστικά ιερατεία ακόμη περισσότερα. Αλλά οι εξόριστοι θεοί μετρούν αλλιώς τον χρόνο.
Και… απλώς περιμένουν.
Η Ταϋγέτη και ο Ιάσων χαμογελούν στους θεούς τους και τρέχουν στον χρόνο, ψάχνοντας την ολοκλήρωση τους. Ο έρωτας τους ακολουθεί. Όπως και ο θάνατος.

 

Βιογραφικό

nikolopoulou1Η Καίτη Νικολοπούλου κατάγεται από την Αρκαδία, γεννήθηκε στην Καλαμάτα και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονικό και τοπογραφικό σχέδιο. Είναι επιμελήτρια εκδόσεων και στιχουργός, ενώ έχει συνεργαστεί με ραδιοφωνικούς σταθμούς ως παραγωγός λογοτεχνικών εκπομπών («Ξένιος», «Radio Club»).
Είναι μέλος της ΕΠΟΣ (Ενωτική Πορεία Συγγραφέων),του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης (Europan Art Center), και διαφόρων φορέων που σκοπό έχουν τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και των αρχαίων θεοφιλοσοφικών θεωρήσεων.Το 1990 εκδίδεται το πρώτο βιβλίο της, πεζογραφήματα, με τίτλο Οκτώ Κλισέ και μία λεζάντα, από τις εκδόσεις Ηριδανός. Το 2000 εκδίδεται το δεύτερο βιβλίο της, θεατρικό υπό μορφή λιμπρέτου για ροκ όπερα, με τίτλο Ατλαντίς – Το όραμα, από τις εκδόσεις Φυτράκη.Το Καλό μας Ταξίδι, Πρίγκιπα είναι το τρίτο της βιβλίο.

 

Πληροφορίες

Συγγραφέας: Καίτη Νικολοπούλου
Σειρά
: Λογοτεχνία
Αριθμός σελίδων: 350
Διαστάσεις: 14×21
Ημερομηνία Έκδοσης: 5/2007
ISBN: 978-960-89643-5-8

 


 

Κριτικές

 

“Μετά το λιμπρέτο για ροκ όπερα, ταξίδι με τον μεταφυσικό «πρίγκιπα»”

…Στις σελίδες του ένα ταξίδι ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκείες συμφέροντα, ένα χαμένο χειρόγραφο, η πυξίδα για τον σκοπό της τελευαταίας ενσάρκωσης. Θα είναι όμως και ο σκοπός για την τελευταία περιπέτεια της ανθρωπότητας; Και μέσα σ΄όλα αυτά, οι πυραμίδες των Αιγυπτίων, των Αζτέκτων και των Ελλήνων που κρύβουν πολλά. Τα μονοθεϊστικά ιερατεία, ακόμα περισσότερα. Αλλά οι εξόριστοι θεοί μετρούν αλλιώς τον χρόνο. Και απλώς περιμένουν. Η Ταϋγέτη και ο Ιάσων χαμογελούν στους θεούς τους και τρέχουν στον χρόνο, ψάχνοντας την ολοκληρωσή τους. Ο έρωτας τους ακολουθεί. Όπως και ο θάνατος. Ένα μυθιστόρημα έντονα μεταφυσικό, όπως θα καταλάβατε.

Ελενή Γκίκα – Ένθετο ΕΘΝΟΣΑΟΥΤ, εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16/9/07

 

«Γυναικείες πένες με έντονες διαφοροποιήσεις»

Η Ταϋγέτη Πετράς, διακεκριμένη αρχαιολόγος από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, καταφτάνει στην Αθήνα με αφορμή τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου. Ωστόσο, οι λόγοι του ταξιδιού αυτού δεν είναι αμιγώς επαγγελματικοί: η ηρωίδα, εδώ και τρία χρόνια, συνομιλεί μέσω Διαδικτύου με τον Ιάσονα, έναν νεαρό φοιτητή Αρχαιολογίας, παθιασμένο με την επιστήμη του. Ο νέος δεν θαυμάζει απλώς τη δουλειά της, αλλά είναι πεπεισμένος πως στο πρόσωπό της έχει βρει το άλλο του μισό. Στην Αθήνα, ανάμεσα σε ατελείωτους περιπάτους στα μνημεία και στις εναπομείνασες φυσικές ομορφιές της πόλης, θα ζήσουν έναν πρωτόγνωρης έντασης έρωτα. Ολα βαίνουν καλώς, μέχρι τη στιγμή που το παρελθόν έρχεται να στοιχειώσει το παρόν: προσωπικές ανασφάλειες, οικογενειακά μυστικά, η απώλεια ενός πολύτιμου χειρογράφου -μέχρι και η δολοφονία του Προέδρου της Δημοκρατίας εμπλέκεται στην ιστορία τους- δεν τους αφήνουν άλλη λύση παρά τον χωρισμό. Από αυτό το σημείο και μετά, το ερωτικό στοιχείο υποχωρεί και η ιστορία λαμβάνει διαστάσεις μεταφυσικού θρίλερ: οι ήρωες ταξιδεύουν στον χρόνο, σε διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες, προς αναζήτηση του χειρογράφου, της αλήθειας, αλλά και της τελικής ένωσής τους -κυριολεκτικά- εις σάρκα μία. Η Καίτη Νικολοπούλου είναι επιμελήτρια εκδόσεων και στιχουργός, και αυτό είναι το τρίτο της βιβλίο.

Iωάννα Κοκκίνη, ένθετο «Βιβλιοθήκη» στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία 21/12/07


Ενδεικτικά σημεία πώλησης

Skroutz | BestPrice