Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-8834329
Χωρίς κατηγορία
ονείρων κέρασμα ζαχαράκης ποίηση τζιά

του Γιώργου Θ.Τζια

 

kerasmaBΤο 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του Γιώργου Θ. Τζια «προσκύνημα στους ξεχασμένους ζάνες», μια έκδοση κοινωνικοπολιτικού χαρακτήρα με άγνωστες ιστορικές καταγραφές και μαρτυρίες από τον χώρο του αθλητισμού.

Το 2010 εισέρχεται στον χώρο της ποίησης με την πρώτη του ποιητική συλλογή «…του αστεριού ο τοκετός». Μια προσπάθεια που διατρέχεται από τη σύγκρουση, και την ίδια στιγμή από τη συνύπαρξη των αντιθέτων: Από το όνειρο και τον μόχθο. Από το όραμα και τη θυσία. Από το «θέλω» και το «παλεύω». Από το υπέρτατο και το μίζερο. Από το μεγάλο και το στενάχωρο. Τον έρωτα και τον θάνατο.

Στη νέα του ποιητική συλλογή «ονείρων κέρασμα» ο ποιητής αποκαλύπτεται ξανά, αρνούμενος τους κάθε λογής συμβιβασμούς, αναζητώντας την πραγμάτωση των ονείρων μέσα από τη γέννηση του καινούργιου.

 

 

Λεπτομέρειες έκδοσης

Αριθμός σελίδων: 61
Διαστάσεις: 14×20,5
Έτος Έκδοσης: 2012
Σειρά: Ποίηση
ISBN: 978-960-6819-50-6

 


 

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Τζιας γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Γόνος εργατικής οικογένειας, μεγάλωσε στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας όπου ζει και δραστηριοποείται μέχρι σήμερα. Σπούδασε οικονομικά στη Νομική σχολή της Αθήνας και από τα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική. Στέλεχος της Αριστεράς, διετέλεσε μέλος της κεντρικής επιτροπής του Κ.Κ.Ε. και κατόπιν του Συνασπισμού. Μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1990 ήταν ο επικεφαλής της επιτροπής αθλητισμού και των δύο κομμάτων. Κατά καιρούς δούλεψε στο χώρο του αθλητισμού, ως αναπληρωτής συντονιστής διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α. στην Ε.Π.Α.Ε. και την Σούπερ Λίγκα. Αρθρογράφος με ειδίκευση στα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα του αθλητισμού διετέλεσε επίσης μέλος της οργανωτικής του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου ΑΘΗΝΑ 1997, μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας πάλης και διοικητικό μέλος αρκετών αθλητικών συλλόγων.