της Μαρίας Γεωργαλά-Καρτούδη

 

Το συναχωμένο αεροπλανάκι

 

Ο Μάλιμπαντ, ο κακός μάγος, έχει βάλει σκοπό του να καταστρέψει τη γη στέλνοντας τη μόλυνση και τα καυσαέρια στον ήλιο, με αποτέλεσμα να ανέβει η θερμοκρασία και να εξαφανισθούν όλα τα όντα. Η κακή χρήση της τεχνολογίας από τον άνθρωπο (μόλυνση, φαινόμενο του Θερμοκηπίου) είχε αυτό το αποτέλεσμα.

Το συναχωμένο αεροπλανάκι με την βοήθεια των φίλων του θα προσπαθήσει να τον αντιμετωπίσει…Ο μικρός μας φίλος θα τα καταφέρει τελικά να σώσει τον πλανήτη….

Μια… διδακτική ιστορία για τους μικρούς μας φίλους!

Το βιβλίο ήταν υποψήφιο για Βραβείο Παιδικού Εικονογραφημένου από το Περιοδικό Διαβάζω το 2009.

 

Βιογραφικό Συγγραφέα

maria1Η Μαρία Γεωργαλά–Καρτούδη γεννήθηκε στη Βουλιαγμένη Αττικής. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Πειραιά και Δημοσιογραφία. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Παρίσι στον τομέα της Επικοινωνίας και Πληροφορίας. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και έχουν δημοσιευτεί άρθρα της σε εφημερίδες και περιοδικά. Παράλληλα έχει εργαστεί ως καθηγήτρια στα ΤΕΙ Πειραιά και ως υπεύθυνη εκπαίδευσης σε Ιδιωτικά Κολέγια.Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο χώρο την Τηλεπικοινωνιών και δραστηριοποιείται στη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας Ενηλίκων και Ανηλίκων. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Από τις εκδόσεις μας κυκλοφόρησε και το πρώτο της παραμύθι «Το συναχωμένο αεροπλανάκι», που ήταν υποψήφιο για Βραβείο Παιδικού Εικονογραφημένου από το Περιοδικό Διαβάζω το 2009.

 

Βιογραφικό Εικονογράφου

msn7H Ιωάννα Γαλανομάτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Art Institute at Bournemouth με Bachelor of Arts in Illustration το 2005. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις ζωγραφικής και εικονογράφησης σε Αγγλία, Ιταλία και Ελλάδα. Έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση παιδικού βιβλίου, την ανάπτυξη χαρακτήρων για κινούμενα σχέδια, την εικονογράφηση για περιοδικά και το fashion illustration.Παρακολουθεί τον δεύτερο χρόνο του μεταπτυχιακού Ζωγραφικής στην Ρώμη και πειραματίζεται με τη ζωγραφική σε ύφασμα, ελπίζοντας να αρχίσει την δικιά της συλλογή ρούχων πόλυ σύντομα. To «Συναχωμένο αεροπλανάκι» είναι η 3η της εκδοτική προσπάθεια στην Ελλάδα.

 

Πληροφορίες

Συγγραφέας: Μαρία Γεωργαλά–Καρτούδη
Εικονογράφηση: Ιωάννα Γαλανομάτη
Σειρά: Παιδικά βιβλία
Αριθμός Σελίδων: 44
Διαστάσεις: 21×29
Δέσιμο: Σκληρό Εξώφυλλο
Ιωάννα Γαλανομάτη: 2009
ISBN: 978-960-6819-05-6

 

Ενδεικτικά σημεία πώλησης

Skroutz | BestPrice